Manuele therapie Meyer

Manuele Methode Meyer

Wervelkolom Manuele therapie Breen

Deze methode is ontwikkeld door dokter Meyer. Zijn basisgedachte berust op het gegeven dat er door een ongeval of een forse val functiestoornissen ontstaan in de wervelkolom. De gewrichten van de schedel (CO), de atlas (C1) en axis (C2) spelen hierbij een cruciale rol. Deze gewrichten regelen de statische reflexen op de spieren die onze houding bepalen en ons rechtop houden. Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat vanuit deze gewrichten veel meer impulsen worden verzonden dan vanuit de overige wervelgewrichten. Door een heftige beschermingsreactie ontstaat een blokkering van het wervelgewricht. Hierdoor ontstaat er een verandering van houding, wat kan leiden tot klachten in de wervelkolom en andere delen van het bewegingsapparaat.

De verstoring van de onbewuste houding en beweging is dus volgens de methode Meyer de bron voor het ontstaan van heel veel klachten en voor het ontvankelijk zijn voor klachten.

http://www.methodemeyer.nl/

Manuele therapie (SOMT University)

Manuele therapie is een specialisatie binnen de fysiotherapie. Het is een 3-jarige opleiding waarbij uitgebreide en specifieke kennis wordt opgedaan over de werking en de ziekteleer van de wervelkolom en de extremiteiten.

Het doel van manuele therapie is enerzijds het beter laten functioneren van de gewrichten en anderzijds de houding en bewegingen te verbeteren. Hiervoor gebruikt de manueel therapeut een aantal specifieke technieken die in de gewrichten en wervelkolom wordt toegepast. Als u een gewricht slecht kunt bewegen of daar pijn bij hebt, kan manuele therapie uitkomst bieden.

Het prettige van manuele therapie is dat de effecten heel snel merkbaar zijn. Daardoor kan de therapie snel tot tevredenheid leiden. Na het volgen van manuele therapie merkt u als cliënt dat:

  • U meer bewegingsvrijheid (minder stijfheid) heeft;
  • U minder pijn heeft;
  • U dagelijkse handelingen die eerst veel moeite kostten makkelijker gaan;
  • U meer energie heeft;
  • Computerwerk minder klachten oplevert dan voorheen.

Als manueel therapeut maak ik graag gebruik van de kennis en ervaring van collega’s wanneer dit nodig is. Het draait om het opsporen van de oorzaak van de klacht en daar meteen naar te handelen. In het medisch centrum zitten meerdere zorgdisciplines waar ik regelmatig mee samenwerk.